Sluiten

Onervaren? Leer omgaan met risico's!

donderdag 31 maart 2022

Wist je dat het terugkommoment enkel georganiseerd wordt voor nieuwe bestuurders? Wij leggen jou even uit waarom...

Als nieuwe bestuurder ga je aandachtiger en voorzichtig deelnemen aan het verkeer, omdat autorijden nog buiten je comfortzone ligt. Heb je je rijbewijs al een paar maanden op zak? Dan durf je je rijkunsten vaak te overschatten en de risico’s in het verkeer te onderschatten. Van zodra autorijden binnen je comfortzone ligt, lijkt autorijden saai te worden en zoek je nieuwe prikkels, zoals hogere snelheden, afleiding,...

Door een gebrek aan rijervaring kan je de verkeersrisico’s minder goed inschatten en hierdoor kom je soms in een onverwachte en onbekende situatie terecht. Door een paniekreactie is het erg moeilijk om op een snelle en juiste manier te reageren. Met als gevolg, verkeersovertredingen of zelfs verkeersongevallen.

Het is dus belangrijk dat je weet wat er kan fout lopen, zodat je in dergelijk situaties jezelf en je passagiers niet in gevaar brengt. Het is ook belangrijk om niet in paniek te geraken, want vaak zijn deze ervaringen erg traumatisch.

Bij ProMove willen we echter vermijden dat je terecht komt in ongekende, gevaarlijke situaties of dat autorijden een traumatische ervaring wordt. Tijdens een opleiding simuleren we deze moeilijke omstandigheden op één van onze oefenterreinen. Je wordt in een veilige leeromgeving uitgedaagd om specifieke manoeuvres tot een goed einde te brengen. Spannend, maar oefenen is de enige manier om te groeien als bestuurder en bewuster deel te nemen aan het verkeer.

Heb jij toch een traumatische ervaring met autorijden? Durf jij niet meer achter het stuur van je wagen te kruipen? Neem dan ook zeker contact met ons op, want tijdens een cursus "Car Control Individueel" geven onze instructeurs heel wat nuttige tips.Ik ben zeer aangenaam verrast van het terugkommoment! Bedankt!

—  Julie Hollebeke

Eerstvolgende cursussen

Car Control

16 oktober 2022 ProMove | Brugge 13u00 - 16u30

Car Control Individueel

18 oktober 2022 ProMove | Circuit Zolder 10u00 - 12u00

Car Control

24 oktober 2022 ProMove | Circuit Zolder 8u30 - 12u00
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden