Onervaren? Leer omgaan met risico's

Onervaren?

Leer omgaan met risico's.

Als nieuwe bestuurder ga je aandachtiger en voorzichtig deelnemen aan het verkeer, omdat autorijden nog buiten je comfortzone ligt. Heb je je rijbewijs al een paar maanden op zak? Dan durf je je rijkunsten vaak te overschatten en de risico’s in het verkeer te onderschatten. Van zodra autorijden binnen je comfortzone ligt, lijkt autorijden saai te worden en zoek je nieuwe prikkels, zoals hogere snelheden, afleiding,... 

Het loopt niet altijd op wieltjes.

Door een gebrek aan rijervaring kan je de verkeersrisico’s minder goed inschatten en hierdoor kom je soms in een onverwachte en onbekende situatie terecht. Door een paniekreactie is het erg moeilijk om op een snelle en juiste manier te reageren. Met als gevolg, verkeersovertredingen of zelfs verkeersongevallen.

Het is dus belangrijk dat je weet wat er kan fout lopen, zodat je in dergelijk situaties jezelf en je passagiers niet in gevaar brengt. Het is ook belangrijk om niet in paniek te geraken, want vaak zijn deze ervaringen erg traumatisch.

Oefening baart kunst

Bij ProMove willen we echter vermijden dat je terecht komt in ongekende, gevaarlijke situaties of dat autorijden een traumatische ervaring wordt. Tijdens een opleiding simuleren we deze moeilijke omstandigheden op één van onze oefenterreinen. Je wordt in een veilige leeromgeving uitgedaagd om specifieke manoeuvres tot een goed einde te brengen. Spannend, maar oefenen is de enige manier om te groeien als bestuurder en bewuster deel te nemen aan het verkeer.

Heb jij toch een traumatische ervaring met autorijden? Durf jij niet meer achter het stuur van je wagen te kruipen? Neem dan ook zeker contact met ons op, want tijdens een cursus Car Control Individueel geven onze instructeurs heel wat nuttige tips.