☀️🏖 In de vakantieperiode (15/7-15/8) werken we trager en genieten we meer. 🏖☀️

Rijvaardigheid voor senioren

Rijvaardigheid voor senioren

Je hebt ongetwijfeld bakken ervaring en heel wat kilometers op de teller. Maar de wintermaanden kunnen best uitdagend zijn. Denk maar aan korte dagen, gladde wegen en onvoorziene weersomstandigheden. Of ben je de vaste chauffeur van dienst op woensdagnamiddag wanneer je jouw kleinkinderen ophaalt op school of naar de voetbal- of zwemtraining brengt? Onze ervaren coaches stomen je klaar om (terug) met het nodige vertrouwen de weg op te gaan!

€ 150,00 incl. btw
3,5u
Schrijf je in

Kalender

Troeven

  • Opleiding op maat van ervaren bestuurders
  • Gedreven coaches met een persoonlijke aanpak
  • Professionele leswagens en verkenning van je eigen wagen
  • Sfeer en gezelligheid met koffie en taart

Doel en werkwijze

Deze cursus dient vooral om je voertuig beter te leren beheersen in alle omstandigheden. Vooral de donkere wintermaanden brengen risico’s met zich mee. En de schoolomgevingen van je (klein)kinderen worden alsmaar ingewikkelder. Door je rijvaardigheid aan te scherpen, voel je je zelfzeker – en beter – achter het stuur. Kortom: je haalt weer meer plezier uit je autoritten!
 
Hoe? Onze ervaren instructeurs lichten de laatste nieuwe regels uit de wegcode toe, en zorgen er via parkeermanoeuvres en korte testjes voor dat je die ook onder de knie krijgt. Heb je een nieuwe auto? Dan ontdekken we die samen! Ook krijg je tijdens deze cursus de kans om je reactievermogen te testen én leer je een correcte noodstop maken.

Persoonlijk en professioneel

Je coach is drie uur lang je steun en toeverlaat. Een strenge instructeur die je met argusogen in de gaten houdt? Allesbehalve! Hij of zij biedt een luisterend oor en verplaatst zich graag in jouw leefwereld om te achterhalen hoe je rijdt en waarom dat zo is.
 
Fouten maken is menselijk. Waar nodig, wordt bijgestuurd. Simpel. Want onze bedoeling is om jou iets bij te leren. Zo willen we je helpen om terug met vertrouwen achter het stuur te kruipen. Uiteraard sluiten we deze leuke, leerrijke halve dag af met een kop koffie en een lekker stukje taart. Dat heb je wel verdiend!

Programma

Onthaal en registratie (15 minuten)

Verwelkoming (15 minuten)

Opsplitsing in werkgroepjes van 6 personen (max. 18 deelnemers)

  • Reactiesnelheid & noodstop 
  • Opfrissing van de wegcode 
  • Trage manoeuvres & verkenning voertuig 

Debriefing met taart en koffie (15 minuten)