Sluiten

Blue Light Driving

Jij redt het leven van anderen. Mogen wij dan bezorgd zijn om dat van jou? Leer bij ProMove hoe je met een prioritair voertuig op een correcte manier in het verkeer kan bewegen. Zonder risico’s voor jezelf, passagiers of andere weggebruikers.

Deelnemen aan het verkeer met een prioritair voertuig is niet voor mietjes. Zenuwen gieren door je keel want je wil snel maar vooral veilig de plaats van de interventie bereiken. De loeiende sirene, de weerkaatsing van de zwaailichten en de onvoorspelbare reacties van de andere weggebruikers zorgen voor een extra dosis stress. Bij ProMove ontdek je hoe je je kan voorbereiden op een aantal onvoorziene hindernissen.

Inhoud en programma

Tijdens de opleiding “Blue Light Driving” wordt de wetgeving van het prioritair rijden kort herhaald maar de focus ligt op de praktijk. Hoe moet je ontwijken op een gladde ondergrond? Hoe stuur je je prioritair voertuig veilig langsheen je voorligger die plots op de rem ging staan nadat hij het zwaailicht in zijn achteruitkijkspiegel had opgemerkt? Hoe maak je op een correcte manier een noodstop met twee wielen op een verharde, twee wielen op een onverharde ondergrond? Kom en ontdek het tijdens deze training.

Programma Kalender

Samenwerking met PLOT

ProMove en PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) bundelen hun krachten en bieden samen een opleiding aan die de bestuurders zo goed mogelijk wil voorbereiden om zich op de meest veilige manier in het verkeer te begeven. Door de samenwerking tussen PLOT en ProMove is deze opleiding ook erkend voor politie.

Misschien willen jullie naast deze basistechnieken nog een stapje verder gaan? Ook daarvoor kan je bij ProMove terecht. Een rit onder begeleiding op de openbare weg of een snelheidstraining op een afgesloten circuit om een juiste bochtentechniek aan te leren of om te ontdekken welke de invloed kan zijn van lastwissels op het prioritair voertuig? Een opleiding voor motorrijders, of een off-road training?
Contacteer ons voor een offerte
 
Vandaag een super namiddag gehad. Het was niet alleen leuk, ik heb er heel veel van opgestoken dankzij onze sympathieke maar vooral heel bekwame instructeur Erwin Mombaerts. Hij bracht het beste in ons boven, bleef altijd heel vriendelijk en bleef de hele tijd gefocust waardoor we ons toch veilig voelden. De cursus is een aanrader voor iedereen, zowel voor de ervaren als de beginnende chauffeur. Iedereen zou dit moeten gedaan hebben.
—  Cindy Bellens
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden