Blue Light Driving

Jij redt het leven van anderen. Mogen wij dan bezorgd zijn om dat van jou? Leer bij ProMove hoe je met een prioritair voertuig op een correcte manier in het verkeer kan bewegen. Zonder risico’s voor jezelf, passagiers of andere weggebruikers.

Deelnemen aan het verkeer met een prioritair voertuig is niet voor mietjes. Zenuwen gieren door je keel want je wil snel maar vooral veilig de plaats van de interventie bereiken. De loeiende sirene, de weerkaatsing van de zwaailichten en de onvoorspelbare reacties van de andere weggebruikers zorgen voor een extra dosis stress. Bij ProMove ontdek je hoe je je kan voorbereiden op een aantal onvoorziene hindernissen.

Inhoud en programma

Tijdens de opleiding “Blue Light Driving” wordt de wetgeving van het prioritair rijden kort herhaald maar de focus ligt op de praktijk. Hoe moet je ontwijken op een gladde ondergrond? Hoe stuur je je prioritair voertuig veilig langsheen je voorligger die plots op de rem ging staan nadat hij het zwaailicht in zijn achteruitkijkspiegel had opgemerkt? Hoe maak je op een correcte manier een noodstop met twee wielen op een verharde, twee wielen op een onverharde ondergrond? Kom en ontdek het tijdens deze training.

Samenwerking met PLOT

ProMove en PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) bundelen hun krachten en bieden samen een opleiding aan die de bestuurders zo goed mogelijk wil voorbereiden om zich op de meest veilige manier in het verkeer te begeven. Door de samenwerking tussen PLOT en ProMove is deze opleiding ook erkend voor politie.

Misschien willen jullie naast deze basistechnieken nog een stapje verder gaan? Ook daarvoor kan je bij ProMove terecht. Een rit onder begeleiding op de openbare weg of een snelheidstraining op een afgesloten circuit om een juiste bochtentechniek aan te leren of om te ontdekken welke de invloed kan zijn van lastwissels op het prioritair voertuig? Een opleiding voor motorrijders, of een off-road training?
Contacteer ons voor een offerte
 • Ronny Tiri
  Imes Dexis NV
  Ronny Tiri
  Imes Dexis NV
  Wij waren op zoek naar iets leuks en attractiefs voor onze klanten. Dankzij de goede ervaring uit 2010 dachten wij daarom meteen aan de diensten van ProMove.
 • Johan de Houwer
  ZOL
  Johan de Houwer
  ZOL
  Wij volgen minstens elke 5 jaar een BLD opleiding bij ProMove. Deze opleiding, met een combinatie van controle over het voertuig op het parcours en veilig rijden aan hoge snelheid op het circuit, is perfect afgestemd op de noden van prioritair rijden.
 • Toby Nys
  Politiezone Heist
  Toby Nys
  Politiezone Heist
  Elke agent volgt bij ons de BLD cursus van ProMove. Wij zijn enorm tevreden over de professionaliteit van de docenten en blijven in de toekomst deze cursus zeker volgen.
 • Heidi Knuts
  Friesland Campina
  Heidi Knuts
  Friesland Campina
  Wij hechten heel veel waarde aan safety towards zero, zodat de projectleiders die op de baan zitten altijd weer veilig thuis komen. ProMove biedt een mooie combinatie van safety on the road, fun en training. Het filmpje dat we te zien kregen is aangrijpend, maar zo realistisch. Dit was voor mij een mooie bevestiging van waarom we deze dag organiseerden!

Op de hoogte blijven?

Terug naar boven