Sluiten

Op de openbare weg krijg je maar één kans

maandag 20 februari 2017

Negen op de tien verkeersongevallen worden veroorzaakt door een menselijke fout. Dat heeft er meestal mee te maken dat autobestuurders de gevaren op de openbare weg onderschatten en hun rijkunst overschatten. Het volgen van een rijvaardigheidsopleiding biedt uitkomst, dat bewijzen voorbeelden uit het buitenland.


België is een zeer onveilig verkeersland. Dat zegt Chris Vanhee, de inspirerende kracht achter ProMove, gespecialiseerd in het organiseren van rijvaardigheidsopleidingen “Deels is dat te wijten aan de hoge dichtheid en slechte staat van ons wegennet, aan de lintbebouwing en slechte signalisatie. Maar deels ook aan onverantwoord rijgedrag en onaangepaste snelheid. Dat heeft op zijn beurt ermee te maken dat de verplichte rijopleiding te eenzijdig focust op het respecteren van de wegcode en het uitvoeren van eenvoudige manoeuvres.”

Lees het volledige artikel hier


Nadat ik betrokken was in een ongeval kon ik drukke situaties in het verkeer niet meer aan. ProMove heeft me hierbij enorm geholpen via hun cursussen en advies op maat. Ik start binnenkort zelfs de Pro cursus.
—  Nadine Desmet
Eerstvolgende cursussen

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 8u30 - 12u00

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 13u00 - 16u30

Terugkommoment

05 juli 2019 ProMove | Circuit Zolder 12u30 - 16u30
Terug naar boven