Sluiten

Draag zorg voor je rijbewijs!

woensdag 01 juni 2016

Draag zorg voor je rijbewijs!

Uit een onderzoek van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid) blijkt dat minder dan 1% van de Belgen op de hoogte is van de strengere maatregelen voor recidivisten in het verkeer.

Nochtans is deze wet reeds sinds 1 januari 2015 ingevoerd en werd sindsdien bij ongeveer 20.000 mensen het rijbewijs voor minstens drie maanden ingetrokken.

Het principe is vrij eenvoudig. Ben je al eens veroordeeld voor een zware overtreding en maak je binnen de drie jaar een nieuwe zware overtreding dan zal de politierechter voor drie maanden je rijbewijs intrekken. Je krijgt uiteraard ook een boete en moet daarenboven verplichte “herstelexamens” afleggen. Concreet betekent dit het theoretisch en praktisch examen, aangevuld met psychologische en medische testen.

Bega je binnen de drie jaar twee bijkomende zware overtredingen, dan ben je zes maanden je rijbewijs kwijt. In het geval van drie overtredingen, maar liefst negen maanden.

Deze maatregel wordt toegepast voor overtredingen zoals rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs, vluchtmisdrijf, overdreven of onaangepaste snelheid, het gebruik van een radarverklikker en voor alle overtredingen van de vierde graad, zoals bijvoorbeeld het negeren van bevelen van een bevoegde agent.

Laat het dus niet zo ver komen en hou je netjes aan de verkeersregels. Veilig rijden, verrassend leuk!

Nadat ik betrokken was in een ongeval kon ik drukke situaties in het verkeer niet meer aan. ProMove heeft me hierbij enorm geholpen via hun cursussen en advies op maat. Ik start binnenkort zelfs de Pro cursus.
—  Nadine Desmet
Eerstvolgende cursussen

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 8u30 - 12u00

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 13u00 - 16u30

Terugkommoment

05 juli 2019 ProMove | Circuit Zolder 12u30 - 16u30
Terug naar boven