Sluiten

Draag zorg voor je rijbewijs!

woensdag 01 juni 2016

Draag zorg voor je rijbewijs!

Uit een onderzoek van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid) blijkt dat minder dan 1% van de Belgen op de hoogte is van de strengere maatregelen voor recidivisten in het verkeer.

Nochtans is deze wet reeds sinds 1 januari 2015 ingevoerd en werd sindsdien bij ongeveer 20.000 mensen het rijbewijs voor minstens drie maanden ingetrokken.

Het principe is vrij eenvoudig. Ben je al eens veroordeeld voor een zware overtreding en maak je binnen de drie jaar een nieuwe zware overtreding dan zal de politierechter voor drie maanden je rijbewijs intrekken. Je krijgt uiteraard ook een boete en moet daarenboven verplichte “herstelexamens” afleggen. Concreet betekent dit het theoretisch en praktisch examen, aangevuld met psychologische en medische testen.

Bega je binnen de drie jaar twee bijkomende zware overtredingen, dan ben je zes maanden je rijbewijs kwijt. In het geval van drie overtredingen, maar liefst negen maanden.

Deze maatregel wordt toegepast voor overtredingen zoals rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs, vluchtmisdrijf, overdreven of onaangepaste snelheid, het gebruik van een radarverklikker en voor alle overtredingen van de vierde graad, zoals bijvoorbeeld het negeren van bevelen van een bevoegde agent.

Laat het dus niet zo ver komen en hou je netjes aan de verkeersregels. Veilig rijden, verrassend leuk!

Ik ben zeer aangenaam verrast van het terugkommoment! Bedankt!

—  Julie Hollebeke

Eerstvolgende cursussen

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 12u30 - 16u30

Terugkommoment Rijbewijs B

07 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden