Sluiten

Edulogia en ProMove lanceren het ADAS-charter

woensdag 28 augustus 2019
ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) zijn systemen die de bestuurder helpen bij het uitvoeren van zijn of haar rijtaak, zoals bijvoorbeeld adaptieve cruise control, parkeerassistentie of een automatisch noodremsysteem.

ADAS kunnen positief bijdragen aan de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming, zelfs aan het milieu, maar er zijn momenteel nog enkele struikelblokken.

Heel wat van deze systemen zijn immers onbekend bij de consument waardoor ze niet of onvoldoende doorwegen in het aankoopproces. Bovendien is de gebruiker niet altijd op de hoogte over welke systemen hij effectief beschikt, laat staan hoe hij/zij ze moet gebruiken en wat van de werking ervan mag worden verwacht.

Daarnaast is er momenteel nog geen sprake van gestandaardiseerde benamingen, symbolen en functionaliteiten van de verschillende rijtaakondersteunende systemen per leverancier.

Om te voorkomen dat deze systemen hun doel voorbij schieten, slaan Edulogia, het Vlaams kennis- en expertisecentrum voor mobiliteitseducatie en ProMove de handen in elkaar. Ze roepen alle belanghebbende partijen op om het ADAS-charter te ondertekenen. Door de ondertekening van dit charter engageert men zich om mee te werken aan het verhogen van de bekendheid van de verschillende systemen, de aanschaf ervan te stimuleren en initiatieven te nemen om te leren hoe bestuurders er op een correcte en veilige manier mee om kunnen gaan.

Bedrijven, opleidingsinstellingen, federaties, verkeersveiligheidsorganisaties, overheden… kunnen het charter ondertekenen op de website www.adas.community. Het is de bedoeling om met al deze stakeholders op korte termijn een rondetafel te organiseren waarop ideeën en initiatieven kunnen worden uitgewisseld waarna verdere concrete stappen zullen worden uitgewerkt en worden voorgesteld aan de bevoegde instanties.

Ik ben zeer aangenaam verrast van het terugkommoment! Bedankt!

—  Julie Hollebeke

Eerstvolgende cursussen

Car Control

06 oktober 2021 ProMove | Circuit Zolder 8u30 - 12u00

Car Control Pro

08 oktober 2021 ProMove | Brugge 8u30 - 12u00

Terugkommoment Rijbewijs B

11 oktober 2021 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden