Sluiten

Leerlingen worden ambassadeurs bij ProMove

maandag 30 april 2018

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de VBS Boekt (Heusden-Zolder) werden door ProMove uitgenodigd voor een belevingsmoment over verkeersveiligheid. Bij kinderen van die leeftijd wordt immers vaak de nadruk gelegd op hun rol als voetganger of fietser in het verkeer, maar de zwaarste ongevallen gebeuren wanneer een automobilist in de fout gaat.

Bij ProMove leerden ze dat een voetgangersoversteekplaats niet per definitie veilig is, maar dat het belangrijk is om ook als voetganger in te schatten of de automobilist in de gegeven omstandigheden correct reageert. Factoren als afleiding in het voertuig of een nat wegdek kunnen immers een belangrijke rol spelen. Een rol die bepalend kan zijn over leven en dood.

De kinderen werden ook uitgenodigd om mee te rijden in de lesvoertuigen van ProMove. Zo konden ze ervaren waarom het o zo belangrijk is om steeds twee handen aan het stuur te houden en waarom het lezen of versturen van een sms’je letterlijk levensgevaarlijk kan zijn.

ProMove zette dit initiatief op in de hoop om van deze kinderen ware verkeersveiligheidsambassadeurs te maken, niet alleen tegenover hun ouders, maar tegenover iedereen in hun omgeving.
Ik ben zeer aangenaam verrast van het terugkommoment! Bedankt!

—  Julie Hollebeke

Eerstvolgende cursussen

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 12u30 - 16u30

Terugkommoment Rijbewijs B

07 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden