Sluiten

Leerlingen worden ambassadeurs bij ProMove

maandag 30 april 2018

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de VBS Boekt (Heusden-Zolder) werden door ProMove uitgenodigd voor een belevingsmoment over verkeersveiligheid. Bij kinderen van die leeftijd wordt immers vaak de nadruk gelegd op hun rol als voetganger of fietser in het verkeer, maar de zwaarste ongevallen gebeuren wanneer een automobilist in de fout gaat.

Bij ProMove leerden ze dat een voetgangersoversteekplaats niet per definitie veilig is, maar dat het belangrijk is om ook als voetganger in te schatten of de automobilist in de gegeven omstandigheden correct reageert. Factoren als afleiding in het voertuig of een nat wegdek kunnen immers een belangrijke rol spelen. Een rol die bepalend kan zijn over leven en dood.

De kinderen werden ook uitgenodigd om mee te rijden in de lesvoertuigen van ProMove. Zo konden ze ervaren waarom het o zo belangrijk is om steeds twee handen aan het stuur te houden en waarom het lezen of versturen van een sms’je letterlijk levensgevaarlijk kan zijn.

ProMove zette dit initiatief op in de hoop om van deze kinderen ware verkeersveiligheidsambassadeurs te maken, niet alleen tegenover hun ouders, maar tegenover iedereen in hun omgeving.
Nadat ik betrokken was in een ongeval kon ik drukke situaties in het verkeer niet meer aan. ProMove heeft me hierbij enorm geholpen via hun cursussen en advies op maat. Ik start binnenkort zelfs de Pro cursus.
—  Nadine Desmet
Eerstvolgende cursussen

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 8u30 - 12u00

Car Control

29 juni 2019 ProMove | Circuit Zolder 13u00 - 16u30

Terugkommoment

05 juli 2019 ProMove | Circuit Zolder 12u30 - 16u30
Terug naar boven