Sluiten

Bestuurders moeten rijhulpsystemen ontdekken én gebruiken

dinsdag 24 september 2019
Er zijn heel wat rijtaakondersteunende systemen (ADAS) op de markt. Voertuigen zijn uitgerust met systemen die vooral bedoeld zijn om het rijcomfort van de bestuurder te verhogen, maar er zijn ook ADAS die de bestuurder verwittigen of zelfs assisteren bij het uitvoeren van de rijtaak.

Op die manier wordt de kans op een ongeval verminderd of zal de ernst van het ongeval gereduceerd worden indien de bestuurder niet tijdig of onvoldoende heeft gereageerd. Het zijn vooral deze systemen die een meerwaarde creëren voor de verkeersveiligheid, uiteraard op voorwaarde dat ze correct worden gebruikt.

Aangezien al deze systemen enkel ondersteunend zijn, blijft de volledige verantwoordelijkheid nog steeds bij de bestuurder liggen. Het is dan ook essentieel om iedereen zoveel als mogelijk te informeren over zowel het aanbod als over de correcte werking ervan. Er moet immers over worden gewaakt dat het gebruik van ADAS niet leidt tot minder alerte bestuurders. In bepaalde gevallen is het noodzakelijk dat de bestuurder het systeem overneemt en zelf (en snel) een handeling uitvoert.

ProMove biedt een specifieke ADAS-opleiding aan waarin de deelnemers, zowel theoretisch als praktisch, kennis maken met de meest courante rijtaakondersteunende systemen. ProMove werkt ook een aanbod uit specifiek voor automerken, die de aflevering van nieuwe voertuigen, geheel of gedeeltelijk kunnen overlaten aan professionele rijvaardigheidsinstructeurs. Zo krijgen nieuwe eigenaars meteen de kans om alle nieuwe snufjes in veilige omstandigheden uit te proberen en om gewaarschuwd te worden voor bepaalde valkuilen.

ONTDEK ONZE ADAS-TRAININGEN

ProMove is samen met Edulogia, het Vlaams kennis- en expertisecentrum voor mobiliteitseducatie, initiatiefnemer van het ADAS-charter. Meer info: www.adas.community.

Ik ben zeer aangenaam verrast van het terugkommoment! Bedankt!

—  Julie Hollebeke

Eerstvolgende cursussen

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30

Terugkommoment Rijbewijs B

01 juni 2023 ProMove | Brugge 12u30 - 16u30

Terugkommoment Rijbewijs B

07 juni 2023 ProMove | Brugge 8u30 - 12u30
Terug naar boven

Opgelet!!

Je kiest nu voor een cursus op een andere datum of locatie.
Ben je zeker dat je deze bestelling wilt plaatsen?
Ik verkies deze cursus Mijn vorige keuze behouden